Kurum Adı : Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://acipayamcal.meb.k12.tr
Adres : Yukarı Mah. Lise Cad. No 4 Posta Kodu 20800 Acıpayam /DENİZLİ

VİZYON
Veli, öğrenci, öğretmen ve idare işbirliğinde öğrencilerimizin tümünün ilgi ve istekleri doğrultusunda, çağın gerektirdiği alanlarda hayata hazırlanması ve üniversite eğitimi almaya hazır hale getirmektir.

MİSYON
Modern eğitim ve öğretim araçlarını kullanarak sürekli gelişim içinde, sevgi, saygı, hoşgörü, ortamında ulusumuzun yarınını şekillendirecek, çağdaş bireyleri yaşama ve yükseköğrenime hazırlamak anlayışıyla hareket etmektir. “Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir.” Konfüçyüs Bu ilkeden hareketle: 1-Ezberci değil anlayarak öğrenen, 2-Davranışlarının sorumluluğunu bilen, 3-Çevreye sahip çıkan ve çevre bilinci olan, 4-Sosyal yardımlaşma duygusu güçlü, 5-Dürüstlük ve şeffaflıkla birlikte güven veren, 6-Okulumuzdaki eğitim ortamlarını öğretime uygun hale getiren, 7-Başarısızlıklarının nedenlerini tespit eden, 8-Sorunlara çözüm üreten,

BAŞARILAR
2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında 10. sınıf öğrencimiz İl Seviye Tespit Sınavında" bütün liseler içinde 3. olurken, biri de 44. olmuştur.

Öğretmen Sayısı : 21
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 376
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 8.10-15.50
Derslik Sayısı : 18 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Denizli´ye 60 Km. mesafede; İlçemiz merkezinde yer almaktadır.Acıpayam Belediyesine 200 metre, hükümet konağına 250 metredir.
Ulaşım : Her 15 dakikada bir ilimize vasıta kalkmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Acıpayam merkez nüfusu 12.000 civarında şirin bir ilçedir. Çevresi geniştir. Memurlar, öğretmenler ilçe merkezinden gidip geldiği için memur şehri gibidir.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: